nieuws

Wordt stikstofprobleem Feyenoord City fataal?

Projectontwikkeling

De recente stikstofuitspraak kan ook een rol gaan spelen bij het al dan niet doorgaan van Feyenoord City, zo heeft verantwoordelijk wethouder Van Gils gezegd tegen het Algemeen Dagblad. 

Wordt stikstofprobleem Feyenoord City fataal?

De plannen voor een nieuw stadion van Feyenoord worden door de gemeente Rotterdam onder de loep genomen op basis van de recente ‘stikstofuitspraak’ van de Raad van State. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Arjan van Gils (D66, majeure projecten), meldt het AD.

Onder de loep

Tal van bouwprojecten door heel Nederland worden op dit moment onder de loep genomen wat betreft de gevolgen van de recente stikstofuitspraak van de Raad van State. Alleen al in Zuid-Holland gaat het om 3.300 projecten.’We doen dat met alle grote projecten in de stad’, zo stelt Van Gils tegen het AD. ‘Welke risico’s lopen we? Waar moeten we eventueel maatregelen nemen’, zegt hij over het nadere onderzoek.

Complete transformatie

Het megaproject Feyenoord City, waarmee een groot deel van Rotterdam-Zuid een complete transformatie ondergaat, behelst behalve een nieuw stadion ook woningbouw, kantoren, horeca, een hotel, bioscoop en aangepaste infrastructuur. Alleen het toekomstige onderkomen van Feyenoord aan de Nieuwe Maas vergt al een investering van 444 miljoen euro, met de geplande bouwstart in 2021.

Wanneer er kan worden gerapporteerd over het al dan niet doorgaan van het project kan Van Gils nog niet zeggen.

Reageer op dit artikel