nieuws

Woontoren met menselijke maat

Projectontwikkeling

Tussen de wolkenkrabbers in aanbouw Baantoren en Cooltoren in Rotterdam, moet onder de naam DWNTWN een 70 meter hoge woontoren van projectontwikkelaar ‘Life makes sens’ en architect OZ verrijzen. 

Woontoren met menselijke maat

De woontoren moet verrijzen aan de Baan in hartje Rotterdam. De hoogte is een bewuste keuze: het past volgens de projectontwikkelaar mooi in de skyline en behoudt de menselijke maat. Het gebouw wordt verder gekenmerkt door de ‘groene balkons’ van verschillende afmetingen en een gezamenlijk dakterras.

Woon-werkwoningen

De woontoren krijgt 180 tot 200 woningen. Het wordt een mix van woningtypen waar ook ruimte is voor zorgwoningen en starterswoningen (via een corporatie). De verdeling tussen koop- en huurwoningen in het gebouw moet nog nader bepaald worden. Op de begane grond en de eerste verdieping komen woon-werkwoningen.

De bouw van de woontoren zal in het eerste kwartaal van 2021 beginnen. Naar verwachting zal DWNTWN medio 2023 worden opgeleverd.

Life makes sens is een samenwerkingsverband tussen LIFE.NL en SENS real estate. Beide partijen zijn gespecialiseerd in binnenstedelijke ontwikkeling en complexe vastgoedopgaven.

Reageer op dit artikel