nieuws

Vastgoedbelegger Douwes vult verguisd ‘gat’ in Leeuwarden

Projectontwikkeling

De Groningse Vastgoedbelegger Jochem Douwes (Paihia) gaat 46 appartementen in historiserende stijl ontwikkelen aan de Voorstreek in hartje Leeuwarden. 

Vastgoedbelegger Douwes vult verguisd ‘gat’ in Leeuwarden
Het voormalige pand van Bever Zwerfsport aan de Voorstreek in Leeuwarden. Foto Google Maps

De appartementen komen op de plaats die tot 2015 in gebruik was door Bever Zwerfsport. Oorspronkelijk stonden er op deze plek grachtenpanden, maar deze werden gesloopt ten faveure van een éénlaags winkelpand, een oplossing die decennialang een doorn in het oog was van de inwoners van de Friese hoofdstad.

Historiserende stijl

Voor de huidige bebouwing worden twee nieuwe gevels in historiserende stijl opgetrokken waarachter 39 kleine appartementen worden gebouwd, bestemd voor studenten. Ook komt er aan de achterzijde een gezamenlijke tuin. In het belendende grachtenpand komen 7 grotere appartementen.

Reageer op dit artikel