nieuws

Syntrus doet wat terug voor Tilburgse nonnen

Projectontwikkeling

Met de oplevering van 26 zorgappartementen en 40 levensloopbestendige appartementen bij het klooster ‘De Oude Dijk’ in Tilburg heeft Syntrus Achmea de zusters Zusters van Liefde/Mater Misericordiae voor de rest van hun leven onderdak gegeven.

Syntrus doet wat terug voor Tilburgse nonnen

In 2017 kocht Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor BPL Pensioen, de levensloopbestendige appartementen gekocht in Tilburg, die voor een lange periode worden verhuurd aan de Congregatie Zusters van Liefde. Met de nieuwbouw geeft de maatschappij volgens Syntrus iets terug aan de Zusters ‘voor hun jarenlange belangeloze inzet voor de medemens’.

Complete transformatie

Het kloosterterrein nabij het centrum van Tilburg ondergaat de komende jaren een complete transformatie. Van der Weegen Bouwgroep realiseert in de bestaande bebouwing van het kloostercomplex, waar tot voor kort de zusters huisden,  112 appartementen van 55 tot 80 m2 in de middenhuurcategorie.  In de twee nieuwe woongebouwen moeten daarbovenop nog eens 60 grotere appartementen worden gerealiseerd.

Eind 2021 moeten alle woningen zijn opgeleverd.

Reageer op dit artikel