nieuws

Synchroon voegt 268 woningen toe aan Amstel III

Projectontwikkeling

Synchroon en de gemeente Amsterdam hebben een herontwikkelingsovereenkomst getekend voor de transformatie van een kantoorgebouw in Amstel III tot woningen.

Synchroon voegt 268 woningen toe aan Amstel III

Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, en de gemeente Amsterdam tekenden 2 september 2019 de afsprakenbrief voor de herontwikkeling van het kantoor van Croonwolter&dros aan de Hettenheuvelweg 50 in Amsterdam. Het nieuwbouw programma bestaat uit 268 woningen, circa 4.000 m2 kantoor, een sociaal maatschappelijke voorziening van circa 215 m2 en 140 gebouwde parkeervoorzieningen.

Sociale woonprogramma

Eerder heeft Synchroon met de Alliantie een intentieovereenkomst gesloten voor de afzet van het sociale woningbouwprogramma. Het sociale woonprogramma beslaat 40% van het totale woonprogramma. Het overige woonprogramma bestaat uit 30 procent middensegment en 30 procent vrije sector huurwoningen.

Leegkomend vastgoed

De kantoren aan de Hettenheuvelweg 50 in Amstel III is in eigendom van TBI. Op dit moment is dochteronderneming Croonwolter&dros hier nog gehuisvest. Naar aanleiding van de herhuisvestigingsopgaven van TBI, is besloten deze locatie te herontwikkelen. TBI geeft op deze manier een duurzame invulling van haar leegkomende vastgoed. Synchroon, Basic City en Arons & Gelauff architecten hebben gezamenlijk een herontwikkelingsplan opgesteld.

Vijf projectontwikkelaars

Het kantoorgebied Amstel III, onderdeel van de wijk Bullewijk in Amsterdam Zuidoost, moet de komende jaren veranderen in een woon-werkgebied. De gemeente heeft het monofunctionele gebied tussen de Johan Cruijff Arena en Ikea aangewezen voor transformatie. In het gebied rondom metrostation Bullewijk aan de kant van Amstel III zijn vijf projectontwikkelaars, waaronder Synchroon, samen met de gemeente actief om de transformatie uit te voeren. Verschillende kantoorgebouwen zijn gekocht door de ontwikkelaars en maken plaats voor nieuwe woontorens of worden getransformeerd naar woon- en werkplekken.

Twee woontorens

In juli 2019 was Wonam de eerste projectontwikkelaar die aankondigde woningen toe te gaan voegen aan het gebied. Onder de naam Karsp ontwikkelt Wonam in twee woontorens in totaal 274 twee- en drie kamerappartementen grotendeels in het middensegment van de huurwoningmarkt.

Reageer op dit artikel