nieuws

Streep door uitbreiding winkelcentrum Middelburg

Projectontwikkeling

Streep door uitbreiding winkelcentrum Middelburg

Winkelcentrum Dauwendaele in Middelburg wordt niet uitgebreid maar opgeknapt.

Dat melden Zeeuwse media. Een bod van projectontwikkelaar Concept-NL op achttien panden werd door acht eigenaren geweigerd. ‘Het bestuur en de vereniging van eigenaren hebben de conclusie getrokken dat sloop en nieuwbouw niet haalbaar is en dat het [winkelcentrum] moet worden opgeknapt’, schrijft de Middelburgse en Veerse Bode op basis van een memo van het stadsbestuur.

De acht pandeigenaren namen geen genoegen met een bod van vijftien tot twintig procent onder de marktwaarde, zegt wethouder van economische zaken Johan Aalberts in de PZC. Die lagere prijs moest het financiële gat compenseren dat in het plan zat. ‘En als bijna de helft van de eigenaren niet meedoet, houdt het echt op.’

Verdubbeling

Het uit 1973 daterende winkelcentrum is verouderd en er staan panden leeg. De gemeenteraad had eerder een bedrag opzij gezet voor de sloop en nieuwbouw. Dat gaat terug naar de gemeentekas nu het plan niet doorgaat, schrijft de Middelburgse en Veerse Bode.

In 2010 was nog sprake van een verdubbeling van het winkelcentrum van 5.200 m2 naar 10.000 m2. De vereniging van eigenaren sloot daartoe destijds een intentieovereenkomst met IPMMC Vastgoed.

Reageer op dit artikel