nieuws

Ook Revis wil van stikstofregels af

Projectontwikkeling

De Haagse woonwethouder Boudewijn Revis (VVD) wil woningbouw buiten de stikstofregels plaatsen. 

Ook Revis wil van stikstofregels af

Revis voegt zich in het aanzwellende koor van bedrijven en beleidsmakers die zich zorgen maken over de impact van de uitspraak van de Raad van State, die onlangs een streep zette door de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Gevreesd wordt dat een nieuwe beoordeling van alle bouwprojecten op basis van de stikstofregels de nekslag betekent voor de nieuwbouw in ons land. Reden voor onder meer brancheorganisatie NVB Bouw om te pleiten voor vrijstelling van de regels bij woningbouw. 

Voldoende woningen

Revis stelt via LinkedIn dat de uitspraak van de Raad van State het de gemeente Den Haag flink moeilijker heeft gemaakt om voldoende woningen te realiseren. ‘Waar we vroeger bij bouwprojecten in de buurt van Natura2000-gebieden stikstofuitstoot mochten verrekenen en compenseren, kan dat nu niet meer’, aldus Revis.

‘Kanon op een mug’

Hij vervolgt: ‘De uitspraak van de Raad van State zorgt ervoor dat we alle bouwprojecten opnieuw tegen het licht moeten houden: een onnodige monsterklus. Het kan leiden tot vertragingen, terwijl woningbouw landelijk nog geen acht procent bijdraagt aan stikstof. Er wordt dus met een spreekwoordelijk kanon op een mug geschoten.’ Reden voor de wethouder om ervoor te pleiten de woningbouw buiten de stikstofregels te plaatsen. ‘Zo kunnen we de Haagse natuur behouden en zorgen dat er voldoende betaalbare woningen komen voor iedereen.’

Eerder dit jaar kwam Revis nog in het nieuws met het plan om inkomenseisen te gaan verbinden aan vrije sector huurwoningen. 

Reageer op dit artikel