nieuws

Kabinet onderschatte gevolgen stikstofuitspraak

Projectontwikkeling

Kabinet onderschatte gevolgen stikstofuitspraak
Vrouwe Justitia

Het kabinet heeft de mogelijke gevolgen van de uitspraak van de Raad van State over het Nederlandse stikstofbeleid zwaar onderschat.

Dat meldt Een Vandaag op basis van vertrouwelijke documenten die het programma in handen heeft. De betrokken ministeries hielden niet voor mogelijk dat het zogenoemde Programma Aanpak Stikstof (PAS) volledig onderuit zou worden gehaald.

Ambtenaren hielden rekening met vier uitkomsten, maar zelfs in de meest sombere versie bleef het PAS overeind. De betrokken ministeries en provincies vertrouwden erop dat met aanpassingen ‘binnen een aantal weken’ weer met de vergunningverlening op basis van het PAS kon worden begonnen. Ruim drie maanden na de uitspraak ligt de vergunningverlening echter nog steeds stil.

Reageer op dit artikel