nieuws

Hotel met skybar in watertoren Raamsdonksveer

Projectontwikkeling

De markante watertoren in de oksel van knooppunt Hooipolder, de kruising de A27 en A59 bij Raamsdonksveer, wordt als het aan de particuliere eigenaar ligt omgetoverd in een hotel met skybar. 

Hotel met skybar in watertoren Raamsdonksveer
De watertoren van Raamsdonksveer. Foto: Funda in business

De watertoren ligt aan de westelijke zijde van de Oosterhoutseweg, ten zuiden van de kern van Raamsdonksveer. De watertoren werd in 1925 gebouwd in opdracht van de voormalige N.V. Waterleiding-Maatschappij “Noord-West-Brabant”. Het toren, die stijlelementen van het expressionisme en de Art Deco omvat, werd ontworpen door ir. Hendrik Sangster. Hij ontwierp verscheidene watertorens voor hetzelfde waterbedrijf.

Gekocht voor 1 gulden

De toren en het omliggende perceel meten 768 m2. Tot 1970 was de toren in gebruik als watertoren. Vanaf 1992 wordt de toren gebruikt als kantoor en expositieruimte. Met dat doel werden er ook een aantal eenlaagse aanbouwen aan de toren toegevoegd. In 1998 kwam de toren voor het symbolische bedrag van 1 gulden (0,45 eurocent) in handen van Aalsmeer Consultancy, een bedrijf van ondernemer David Polak.

Opslag voor kunst

Polak begint een kunstuitleenbedrijf -Business Art Service- op de locatie, waarbij de watertoren dient als als opslag voor de kunst die zijn weg vindt naar bedrijven en instellingen. Zoon Bram Polak nam het bedrijf 12 jaar geleden over van zijn vader. Hij wil nu een hotel beginnen in de toren. Het kunstuitleenbedrijf verhuist naar Utrecht.

 

 

Reageer op dit artikel