nieuws

Hof benoemt drie deskundigen rechtszaak Maankwartier

Projectontwikkeling

Hof benoemt drie deskundigen rechtszaak Maankwartier
Maankwartier in Heerlen

In het hoger beroep van vastgoedondernemer Jos van de Mortel tegen de gemeente Heerlen heeft het gerechtshof Den Bosch drie deskundigen aangewezen.

Dat meldt De Limburger. Hoogleraar vastgoedeconomie Peter van Gool, vastgoedtaxateur Bart de Bont en bedrijfsmakelaar Stefan Bouwman helpen het hof bepalen of de gemeente ongeoorloofde staatssteun heeft gegeven aan het Maankwartier. Het hof wees deskundigen aan omdat de partijen het onderling niet eens werden over de keuze. Het zijn er drie geworden omdat één deskundige in deze zaak volgens het hof niet genoeg is.

Leegstand

Aanleiding voor de procedure was de aankoop door de gemeente van ongeveer 6.000 m2 kantoorruimte in het Maankwartier voor 10,9 miljoen euro. Volgens Van der Mortel, topman van Metroprop, was de koop onnodig gezien de leegstand in Heerlen. Zelf had de vastgoedondernemer voldoende alternatieven, zoals het KPN-complex in Schinkel-Noord en het retraitehuis aan de Oliemolensraat.

De rechters vragen de deskundigen vooral om duidelijkheid over de manier waarop de taxatie tot stand is gekomen. Partijen moeten de deskundigen toegang geven tot alle processtukken. Het hoger beroep vindt plaats op 28 januari 2020 en de uitspraak volgt in februari. Eerder kreeg Van de Mortel ongelijk van de rechtbank Maastricht.

Reageer op dit artikel