nieuws

Groen licht voor 500 woningen in Oosterhout

Projectontwikkeling

Nu de Raad van State bezwaren van omwonenden van de hand heeft afgewezen kan er begonnen worden met bouw van 500 huur- en koopwoningen in Oosterhout (NB).

Groen licht voor 500 woningen in Oosterhout
Het projectgebied van de Zwaaikom in Oosterhout

Het gaat om het Zwaaikom. Dit ligt midden in de stad en bestaat uit twee delen:  het Eiland en de Laverie (het voormalige Twickelterrein) op de vaste wal. In het plandeel de Laverie op de vaste wal worden 140 grondgebonden woningen (rij en 2 onder 1 kap en herenhuizen) gebouwd. Op het Eiland worden in totaal 360 zowel grondgebonden woningen (rij en 2 onder 1 kap en herenhuizen) als appartementen gebouwd. Er komen sociale huurwoningen, goedkope koopwoningen, middeldure en dure woningen.

Schaduw- en windhinder

Met name tegen de te realiseren woontoren op het eiland hadden omwonenden bezwaar aangetekend. Ze vrezen schaduw- en windhinder en een aantasting van hun privacy. De Raad van State heeft deze bezwaren echter van de hand gewezen. 

Eerste woningen

De Zwaaikom is een ontwikkeling van GEM Eiland Zwaaikom C.V., een samenwerking tussen VABO Ontwikkeling bv uit Culemborg en Roosdom Tijhuis Projecten uit Rijssen (een samenwerking tussen Roosdom Tijhuis, Bouwfonds Property Development en Syntrus Achmea Real Estate en Finance).

De ontwikkelcombinatie verwacht na de gunstige uitspraak van de Raad van State begin 2020 de eerste woningen op de markt te kunnen aanbieden.

Reageer op dit artikel