nieuws

Feyenoord City vraagt omgevingsvergunning aan

Projectontwikkeling

Het projectbureau Feyenoord City heeft naar aanleiding van het indienen van het Definitieve Ontwerp (DO) voor het nieuwe stadion van Feyenoord een omgevingsvergunning aangevraagd. 

Feyenoord City vraagt omgevingsvergunning aan
Dwarsdoorsnede van het nieuwe stadion. Het veld ligt op straatniveau. De publieke omloop met entrees bevindt zich tussen de eerste en de tweede ring. De verdiepte spelerstunnel aan de Maaszijde is een homage aan de Kuip. Credits: OMA

Vrijdag 13 september leverde het onder leiding van OMA staande ontwerpteam het DO in bij het projectbureau Feyenoord City. Het projectbureau  heeft, namens Feyenoord en Stadion Feijenoord, het Definitief Ontwerp (DO) voor het nieuwe Stadion aan de gemeente Rotterdam aangeboden.

Afronden budgetraming

De gemeente, Stadion Feijenoord NV en Feyenoord NV (de betaald voetbal organisatie) gebruiken de komende periode om het DO te beoordelen. Het projectbureau richt zich de komende maanden  onder meer op het afronden van de budgetraming in samenspraak met de bouwteampartner De Nieuwe Ploeg (BAM/BESIX).

In december moet het definitieve ontwerp worden gepresenteerd aan het publiek. Als volgens planning de vergunning onherroepelijk zijn in april 2021, moet de bouw nog die maand starten. Feyenoord zou het seizoen 2024-2025 dan aftrappen in de nieuwe Kuip.

Vrienden van de Kuip

De voortgang die wordt geboekt in de ontwerpfase staat in schril contrast met het gehakketak over de financiering van het stadion en de revenuen ervan. De stichting Vrienden van de Kuip wil een spaak in de wielen steken van de noodzakelijke overdracht van de aandelen in de het oude stadion naar een nieuwe entiteit, naar eigen zeggen om de toekomst van de voetbalclub zeker te stellen. De stichting pleit voor een ontwikkeling van het plangebied Feyenoord-City, waar ook veel nieuwe woningen zijn ingetekend, zonder een nieuw stadion.

Financiële bijdrage

Tegelijkertijd leven er ook zorgen in de Rotterdamse politiek over de benodigde financiële bijdrage die de gemeente moeten leveren aan het stadion dan zo’n 445 miljoen euro gaat kosten.

 

Reageer op dit artikel