nieuws

Center Parcs breidt uit in België

Projectontwikkeling

Vakantieparkenuitbater Center Parcs gaat in België de komende vijftien jaar een nieuw vakantiepark exploiteren.

Center Parcs breidt uit in België
De wildwaterbaan van het Center Parcs vakantiepark Port Zélande.

Het gaat om het Terhills Resort nabij Nationaal Park Hoge Kempen. Center Parcs, onderdeel van het Franse Groupe Pierre & Vacances Center Parcs, stelde eerder al zijn kennis en kunde ter beschikking bij de ontwikkeling van het park op de voormalige mijnbouwlocatie van Eijsden. Investeringsmaatschappij LRM kreeg de opdracht om de locatie om te vormen tot een toeristische bestemming.

250 huisjes

Met de ontwikkeling van Terhills Resort is een bedrag van 75 miljoen euro gemoeid. Het resort wordt met 250 huisjes in omvang kleiner dan de andere parken die Center Parcs in beheer heeft. Momenteel worden de huisjes gebouwd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind 2020 afgerond en is het park in het voorjaar van 2021 operationeel. Het park zal werk bieden aan 230 mensen.

Center Parcs bestiert al drie vakantieparken in België. Nederland telt 9 parken, Duitsland en Frankrijk 6.

Reageer op dit artikel