nieuws

Amsterdamse datacenters welkom in Zuid-Holland

Projectontwikkeling

Zuid-Holland aast op de datacenters die Amsterdam tijdelijk wil weren, schrijft het Financieele Dagblad.

Amsterdamse datacenters welkom in Zuid-Holland

Met een masterplan, inclusief geschikte locaties, wil de regio Rotterdam-Den Haag een nieuw knooppunt van datacenters worden.

Amsterdam, de grootste Europese hub van datacenters, besloot  in juli samen met de gemeente Haarlemmermeer de komst van nieuwe datacenters tijdelijk  te weren. De twee gemeenten vinden dat voor de gebouwen teveel ruimte en stroom nodig is en denken momenteel na over hun toekomstige beleid.

In Zuid-Holland zijn afgelopen tijd  in alle stilte op industrieterreinen kansrijke locaties geselecteerd, stelt Martin Prins, kwartiermaker datacenters bij het regionaal ontwikkelingsfonds InnovationQuarter,in het FD. Op deze plaatsen is fysiek voldoende ruimte voor meerdere datacenters, is voldoende stroom beschikbaar en vormt de internetverbinding geen beperking. Ook is er waarschijnlijk draagvlak om op deze plaatsen snel de benodigde vergunningen af te geven.

Waar de locaties liggen wil Prins niet vertellen, om te voorkomen dat de grondprijs wordt opgedreven.  Het zou voorlopig om vier locaties gaan.

Reageer op dit artikel