nieuws

Vijfde lustrum lonkt voor noodwoningen Almere

Projectontwikkeling

Woningcorporatie Ymere mag nog tot eind 2031 tijdelijke woningen uitbaten aan de Odeonstaat in Almere, zo meldt omroep Flevoland. 

Vijfde lustrum lonkt voor noodwoningen Almere
Tijdelijke woningen van Ymere aan de Odeonstraat in Almere. Foto: Google Maps

De 80 tijdelijke huurwoningen staan er sinds 2005 en worden hoofdzakelijk verhuurd aan starters en studenten. De huidige vergunning loopt eind dit jaar af, maar de gemeente besloot de vergunning te verlengen tot eind 2031.

Containerwoningen

Behalve de tijdelijke woningen van Ymere staan er aan Odeonstraat ook containerwoningen en zogeheten spaceboxen. In het laatste geval gaat het om gestapelde appartementen van 18 vierkante meter. Deze worden voor de helft bewoond door studenten en voor de andere helft zijn ze bestemd voor begeleid wonen-trajecten.

Reageer op dit artikel