nieuws

Ontwikkeling havengebied Breskens stap dichterbij

Projectontwikkeling

Ontwikkeling havengebied Breskens stap dichterbij

De Raad van State heeft de ingediende bezwaren tegen het bestemmingsplan Havengebied Breskens ongegrond verklaard.

Dat maakte de gemeente Sluis 7 augustus bekend. Het bestemmingsplan Havengebied Breskens is daarmee onherroepelijk. Dit betekent dat de ontwikkeling van een maritiem en multifunctioneel recreatiegebied door Haven Breskens Vastgoed een stap dichterbij is.

De aanvragen voor de omgevingsvergunning voor de eerste fase van de bouw van de appartementen en voor de bouw van het viscentrum zijn ingediend bij de gemeente en worden op dit moment getoetst.

Burgemeester Marga Vermue van de gemeente Sluis: ‘Wij hebben altijd geloofd in de ontwikkeling van het havengebied Breskens. Met de uitspraak van de Raad van State wordt dit geloof kracht bij gezet. Daar zijn we trots op. Neemt niet weg dat we ons realiseren dat de indieners van beroepsschriften teleurgesteld zullen zijn. Wij hopen dat zij na de realisatie van de plannen positiever staan tegenover het vernieuwde havengebied.’

In het najaar verwacht de gemeente we meer duidelijkheid te geven over de planning van de deelprojecten.

Reageer op dit artikel