nieuws

‘Maak bezwaar tegen die andere woontoren’

Projectontwikkeling

Dat haat en nijd soms de vastgoedmarkt regeren is niet echt nieuws. Maar het AD vermeldt wel een heel sterk staaltje.

‘Maak bezwaar tegen die andere woontoren’

Twee woontorens van 150 meter zullen over een paar jaar het beeld bepalen van het Rotterdamse Baankwartier: de Cool Tower (wit) en de Baan Tower (zwart). Maar een goed huwelijk lijkt het niet te worden, schrijft het AD.

UVastgoed, de ontwikkelaar van de witte toren, schrijft in een nieuwsbrief aan de (potentiële) kopers dat het gemeentebestuur van zins is om een bouwvergunning te verlenen voor de aangrenzende woontoren, dat deels buiten het bestemmingsplan valt. Daar zijn bijvoorbeeld aanzienlijk minder parkeerplaatsen in vergelijking met hun eigen Cool Tower, waarvan de bouw inmiddels is begonnen. ‘Wellicht wilt u bezwaren tegen de Baantoren naar voren brengen’. Wie dat wenst kan ‘als service’ een ‘standaardzienswijze’ toegestuurd krijgen. ‘Uiteraard kunt u ook zelf een zienswijze naar voren brengen.’

Volgens Jan Ultee, eigenaar van UVastgoed, is het zijn ‘zorgplicht’ om mensen op de plannen te wijzen. ‘Wie uit Hongkong komt, of uit Tietjerk­ster­adeel, is daar niet per se van op de hoogte. Ik wijs ze op hun rechten’, zegt hij in het AD.

Bij ontwikkelaar Being Development van de Baan Tower gaan ze niet in op de berichtgeving van het AD en verwijzen naar mede-ontwikkelaar RED Company. Bij dat bedrijf was niemand bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel