nieuws

Luxueuze woningen in Rotterdamse jeugdgevangenis

Projectontwikkeling

Luxueuze woningen in Rotterdamse jeugdgevangenis

Het Rijksvastgoedbedrijf start eind 2019 met de verkoop bij openbare inschrijving van de voormalige dependance van jeugdgevangenis ‘De Hartelborgt’ aan de Kralingse Plaslaan 108 in Rotterdam.

Het pand, omstreeks 1938 gebouwd, deed tot 2013 dient als als dependance van jeugdgevangenis ‘de Hartelborgt’ naast de hoofdvestiging van de justitiële jeugdinrichting in Spijkenisse. Het gebouw bestaat uit een kleine kelder, 3 bouwlagen en een zolder. Aan de westzijde van de opstal zijn twee dienstwoningen aangebouwd die hun functie als woning hebben verloren en tot voor kort als kantoorruimte van de inrichting werden gebruikt. Aan de zuidzijde is een vleugel in één bouwlaag aangebouwd waarin de cellen en een gemeenschappelijke ruimte bevinden. Voor het overige zijn de verdiepingen ingedeeld in cellen, verblijfsruimten en gemeenschappelijke ruimten waaronder een fitnessruimte en ontspanningsruimten.

Hoogte erfpacht

Het pand heeft een bruto vloeroppervlak van 2.150 m2 (en 1.828 m2 vv0) en beschikt over vier parkeerplaatsen en is gelegen op een perceel grond ter grootte van 2.095 m2 dat door de gemeente Rotterdam in erfpacht is uitgegeven. De canon is in 2009 eeuwigdurend afgekocht voor het huidige gebruik (Maatschappelijk). De hoogte van de erfpachtcanon is onder meer afhankelijk van de functie en het volume.

Duurdere woningen

De huidige bestemming is conform het vigerende bestemmingsplan Maatschappelijk. Per brief heeft de gemeente Rotterdam aangegeven medewerking te verlenen aan de bestemmingswijziging van ‘Maatschappelijk’ naar ‘Wonen’. Realisatie van woningen op deze locatie in het duurdere segment sluit goed aan op het beleid dat is vastgelegd in de Rotterdamse Woonvisie.

Reageer op dit artikel