nieuws

Huurwoningen in voormalig KvK-kantoor Apeldoorn

Projectontwikkeling

Huurwoningen in voormalig KvK-kantoor Apeldoorn
Stationsstraat 72-80, Apeldoorn

In het voormalige Ondernemingshuis aan de Stationsstraat 46-92 in Apeldoorn worden 24 huurappartementen gerealiseerd. De woningen worden naar verwachting eind 2019 opgeleverd.

Ruim acht jaar stond het Ondernemingshuis aan de Stationsstraat leeg. Inmiddels is de transformatie naar woningen in volle gang. Tot 2011 was het kantoorgebouw in gebruik bij de Kamer van Koophandel en de ANWB.

Er komen 24 huurappartementen in het voormalige kantoorpand. Verwachting is dat de huurders er voor het einde van 2019 in kunnen trekken. De appartementen worden energiezuinig en de huurprijs zal liggen tussen 825 en 1225 euro per maand, met vijftig euro servicekosten en vijftig euro voor een parkeerplaats. De woningen zijn ondergebracht in het vehikel WoonNL Apeldoorn, ingeschreven in Emmen.

Op de drie verdiepingen komen elk acht appartementen. De meeste woningen krijgen een zogeheten Frans balkon aan de voorzijde. Aan de achterkant van het gebouw komt een galerij met voor elke woning een eigen terras. Per appartement worden vijf zonnepanelen op het dak geplaatst.

Op de begane grond van het complex bevinden zich commerciële ruimten van in totaal 1.800 m2. Deze ruimten worden omgezet in twaalf eigentijdse kantoren, eigendom van Barendrecht & Van Nie in Emmen. Beide eigenaren van het pand zijn overigens vehikels van transformatiespecialist Van Nie Vastgoed in Emmen.

Foto's

Reageer op dit artikel