nieuws

Huurappartementen in rijksmonument Burmania Leeuwarden

Projectontwikkeling

Huurappartementen in rijksmonument Burmania Leeuwarden
Oostersingel 62-66, Leeuwarden

Het rijksmonument graanpakhuis Burmania aan Oostsingel 62-66 in Leeuwarden is gekocht door een vastgoedontwikkelaar met het plan het pakhuis te herontwikkelen naar vijftien huurwoningen.

Het rijksmonument Burmania krijgt binnenkort een woonfunctie. In het pand dat in 1876 gebouwd werd als graanpakhuis, worden op korte termijn vijftien huurappartementen gerealiseerd. De appartementen krijgen een woonoppervlakte variërend van 65 tot 90 m2 en verdeeld worden over de vijf bouwlagen.

Ontwikkelaar is Jochem Douwes, die het pand volgens de akte van levering samen met een partner kocht voor een bedrag van 790.000 euro. Het pand is ondergebracht in het Groningse vastgoedbedrijf Paihia. Het herontwikkelingsplan wordt gefinancierd door Solid Finance in Ede.

Reageer op dit artikel