nieuws

Heijmans wil gewoon door met Zuidasdok

Projectontwikkeling

Heijmans wil gewoon door met Zuidasdok
Zuidasdok a.i.

Heijmans wil ondanks het hoogopgelopen conflict door met de Zuidasdok. Het bouwconcern laat het project niet zomaar klappen.

Dit zei ceo Ton Hillen tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers, meldt Cobouw. ‘We kunnen dit en willen dit ook. Mits de kosten worden betaald.’

Het project op de Zuidas ligt stil sinds Rijkswaterstaat in juni het ontwerp voor de ondertunneling van de snelweg A10 afkeurde. Bouwcombinatie Zuid Plus (Heijmans, Fluor en Hochtief) legde toen het grootste gedeelte van het werk neer. Pas in 2020 komt er duidelijkheid over het project.

Verdeling risico’s

‘Of wij bereid zijn het project te laten knallen? Dat vind ik geen vraag’, aldus Hillen. ‘We moeten er met elkaar zien uit te komen, op een constructieve manier.’ Een nieuwe aanbesteding komt er dan ook niet, zegt de ceo. ‘Nee, dat is niet nodig. De herijkingsfase waarin het project nu verkeert, is onderdeel van het contract.’

Voor Heijmans is het vooral van belang dat de extra kosten van de nieuwe scope gedekt worden. Er moeten onder meer een extra spoor en fietsenstalling bijkomen. Het project kan volgens de bouwcombinatie niet voor het afgesproken bedrag van 990 miljoen euro. ‘Ook moeten we kijken naar verdeling van de risico’s.’

Reageer op dit artikel