nieuws

Groen licht woontoren Foruminvest in Amstelveen

Projectontwikkeling

Groen licht woontoren Foruminvest in Amstelveen

De bouwvergunning die Foruminvest Amstelveen heeft verkregen voor een woontoren op de kruising van de Beneluxbaan en de Rembrandtweg in Amstelveen is onherroepelijk geworden.

De start van de sloop van het kantoorgebouw op de locatie staat gepland voor de eerste week van september. Het project omvat een woongebouw van achttien lagen met 276 appartementen, waarvan meer dan 80 procent in het middeldure huursegment.

Toekomstige bewoners kunnen met de tram binnen zeven minuten in het Stadshart en op de Zuidas zijn en gebruik maken van elektrische deelauto’s. Alle appartementen krijgen een eigen balkon.

Waterretentie

Het gebouw wordt voorzien van een wko-installatie, zonnepanelen en hoogwaardige isolatie in combinatie met CO2-gestuurde ventilatie. De appartementen krijgen een warmte-terugwinningsinstallatie (wtw) met hoog rendement en aparte wtw voor de douche. In de algemene ruimten komt led-verlichting.

Het voormalige parkeerterrein wordt omgezet naar groen en er komt een drielaagse ondergrondse parkeergarage. In het maaiveld is een waterretentiesysteem opgenomen om regenwateroverlast te beperken.

Als aannemer is Heddes Bouw & Ontwikkeling gecontracteerd. ABN Amro is projectfinancier. Foruminvest werd juridisch bijgestaan door Lexence advocaten en notarissen. Het ontwerp is van de hand van architectenbureau OZ en Forum Concept & Design, het ontwerpbureau van Foruminvest.

Reageer op dit artikel