nieuws

Edge verkoopt Hamburgs kantoor aan Allianz

Projectontwikkeling

Edge verkoopt Hamburgs kantoor aan Allianz

Edge heeft zijn kantoorontwikkeling in de Hambrugse wijk Hafencity verkocht aan Allianz in een off-market forward deal.

Dat meldt Edge op zijn website. Edge Hafencity Hamburg wordt een gebouw met vijftien verdiepingen met een totale verhuurbare oppervlakte van ongeveer 22.500 m2. De deal zal naar verwachting worden afgerond bij de oplevering in het vierde kwartaal van 2021.

De begane grond en een deel van de tussenverdieping krijgen een lobby, restaurant en café. De rest van de tussenverdieping en de verdiepingen 1 tot 14 zullen dienen als kantoorruimte. De vierde, vijfde en zesde verdieping krijgen elk een terras en het uitgebreide dakgroen is toegankelijk voor huurders.

‘Sinds de aankondiging van onze eerste ontwikkeling voor de Hamburgse markt hebben we veel interesse gewekt. We zijn erg verheugd om eindelijk de transactie van Edge Hafencity Hamburg aan te kondigen. Allianz Real Estate is een partner die onze waarden deelt als het gaat om slim en duurzaam onroerend goed’, aldus Martin Rodeck, directeur van Edge Duitsland.

Reageer op dit artikel