nieuws

Edge legt eerste steen Duits hoofdkantoor Vattenfall

Projectontwikkeling

Edge legt eerste steen Duits hoofdkantoor Vattenfall
Edge Suedkreuz Berlin - beeld Xoio

Edge en energieleverancier Vattenfall hebben 14 augustus 2019 de eerste steen gelegd voor het kantoorgebouw Edge Südkreuz.

Het project aan de Hildegard-Knef-Platz wordt gerealiseerd volgens een duurzame, modulaire hout-hybridebouwmethode. Vattenfall zal in Edge Südkreuz zijn nieuwe Duitse hoofdkantoor vestigen. De oplevering staat gepland voor begin 2021.

Edge Südkreuz bestaat uit twee gebouwen van ieder zeven verdiepingen met een totaal vloeroppervlak van ongeveer 32.000 m2. De begane grond is bestemd voor gemeenschappelijke faciliteiten, de overige verdiepingen van het project zullen dienst doen als kantoorruimte. In het atrium in het hoofdgebouw komen vier boomvormige trappen.

Blijvend beter binnenklimaat

Het project maakt deel uit van het duurzaamheids- en mobiliteitsknooppunt van het Berlijnse station Südkreuz. Het wordt de grootste hout-hybride-constructie in Duitsland. Door hout slim te combineren met beton wordt de CO2-uitstoot bij de productie van de ruwbouw tot 80 procent per vierkante meter bruikbare vloeroppervlakte gereduceerd. Ook zorgt de manier van bouwen voor een blijvend beter binnenklimaat, stelt Edge.

Edge Südkreuz werd vooraf gecertificeerd met DGNB Platinum, het hoogste duurzaamheidsniveau voor gebouwen in Duitsland. Certificering voor Well Core Gold is het volgende doel.

Reageer op dit artikel