nieuws

‘Crimineel woont liefst in een woontoren’

Projectontwikkeling

Een Rotterdamse crimineel die iets te verbergen heeft woont het liefst in een van de woontorens in de stad, zo houdt een agent die als expert optreedt voor RTV Rijnmond de luisteraars van de regionale omroep voor. 

‘Crimineel woont liefst in een woontoren’

Agent Hans Hoekman vertelt twee keer per maand over veiligheidsonderwerpen bij Radio Rijnmond. In de recent uitzending van de regionale omroep ging hij in op de criminaliteit die in hoogbouw plaats vindt.

‘Criminelen wonen het liefst op een adres waar ze bijvoorbeeld wapens, drugs en zwart geld kunnen bewaren’, zegt hij. ‘Het liefst blijven ze daar natuurlijk ook uit het zicht. Ze huren daarom vaak woningen in de woontorens, want daar vallen ze niet zo op.’

Er zijn Volgens Hoekman bedrijven en kantoren die dit faciliteren voor criminelen. ‘Die zorgen dat ze anoniem kunnen wonen of vervoerd worden. Onlangs is er zo’n club gearresteerd.’

De gemeente Rotterdam besteedt in haar hoogbouwvisie aandacht aan de wijze waarop anonimiteit en ondermijning bij hoogbouwprojecten moeten worden tegen gegaan.

Reageer op dit artikel