nieuws

2.500 woningen op de Hoef-West in Amersfoort

Projectontwikkeling

Wonen aan de Plotterweg, de Lichtpenweg of de Softwareweg wordt nog vóór 2030 mogelijk op het huidige bedrijventerrein De Hoef-West in Amersfoort. 

2.500 woningen op de Hoef-West in Amersfoort
Plotterweg 31 Amersfoort

In het onlangs gepresenteerde ontwikkelkader spreekt de betrokken wethouder Willem-Jan Stegeman de ambitie uit voor 2.500 woningen, deel nieuwbouw, deels in de bestaande kantoorgebouwen.  De bedoeling is dat ongeveer 35 procent hiervan geschikt is voor sociale huur.

Groeiende vraag

De Hoef in Amersfoort is nu nog vooral een kantoorgebied met een aantal grote onderwijsinstellingen. Het plan is om dit gebied de komende jaren te veranderen in een stadswijk met gemengde functies voor wonen, werken, leren en ontspannen. Met de bouw van woningen in de Hoef-West speelt de gemeente deels in op de groeiende vraag naar woningen, tot 2030 houdt Amersfoort rekening met een jaarlijkse bevolkingsaanwas van duizend nieuwe inwoners.

15 locaties

Voor 15 locaties in het plangebied zijn er al ontwikkelinitiatieven, ook van grote vastgoedpartijen. Zo hebben zowel BPD, NSI en Certitudo als leegstandsbeheerder en Camelot plannen voor één of meer locaties op het oog voor woning of kantoorbouw.

Reageer op dit artikel