nieuws

Transportbedrijf aan de haal met Slavenburg-boedel in Sliedrecht

Projectontwikkeling

Transportbedrijf Van Andel uit Hardinxveld-Giessendam is eigenaar geworden van 19.000 m2 grond op de Sliedrechtse meubelboulevard die ooit toebehoorde aan het voormalige bouwbedrijf Slavenburg. 

Transportbedrijf aan de haal met Slavenburg-boedel in Sliedrecht
Het nu nog braakliggende terrein aan de Leeghwaterweg 75 in Sliedrecht. Foto: Google Maps

Van Andel betaalde 3.747.900 euro voor de grond aan de curator van Realisatie Grond Sliedrecht BV (RSG). Het bedrijf gaat volgens AD De Dordtenaar de grond samen met het op de meubelboulevard gevestigde Rietveld Licht en Wonen benutten. Van Andel, dat de logistiek voor Rietveld verzorgt, is op haar huidige locatie in Hardinxveld-Giessendam uit haar jasje gegroeid. Rietveld wil op de door Van Andel aangekochte grond, met zicht op de A15, de grootste lampenwereld ter wereld realiseren. Aan de kant van de Lelystraat moeten een nieuwe kantoor en warehouse voor Van Andel komen. De opslag moet volgend jaar worden opgeleverd, de winkelruimte later.

Faillissement Slavenburg

Het terrein lag sinds 2006 zo goed als braak. RSG wilde op het terrein een groot lifestylecentrum realiseren, maar na het slaan van de eerste paal stokte de bouw wegens geldgebrek. In 2013 kon het boek definitief dicht. Moederbedrijf Slavenburg kwam in ernstige financiële problemen en moest faillissement aanvragen, waarin ook de onderliggende BV’s werden betrokken. Het drama voor het roemruchte bouwbedrijf uit Capelle aan den IJssel kende een extra zwarte rand doordat grootaandeelhouder Silvester Slavenburg kort voor het bankroet een einde aan zijn leven maakte.

Reageer op dit artikel