nieuws

Syntrus Achmea koopt 235 woningen in Eindhoven

Projectontwikkeling

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft 235 woningen in Eindhoven gekocht van SDK Vastgoed voor het Achmea Dutch Residential Fund.

Syntrus Achmea koopt 235 woningen in Eindhoven
Impressie van de Bakermat in Eindhoven

Het wooncomplex, gemunt als de Bakermat, moet verrijzen aan het Marconiplein, binnen de ring van Eindhoven. De 235 woningen bestaan uit 2- en 3-kamerappartementen, variërend in grootte tussen de 54 en 107 m2. Voor de huurders komt er een mobiliteitsplan met een garandeerde beschikbaarheid van elektrische deelauto’s en –fietsen. Het aantal parkeerplaatsen voor eigen auto’s is gelimiteerd, mede door de directe aanwezigheid van hoogwaardig openbaar vervoer. Het woongebouw wordt voorzien van duurzame warmte (biomassa).
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft binnen de ring van Eindhoven een woongebouw met 235 appartementen gekocht voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). Verkoper is gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels).

TDK-visie Eindhoven

‘De Bakermat sluit, met haar unieke vormgeving, perfect aan bij de TDK-visie van de stad Eindhoven (Techniek, Design en Kennis)’, aldus directeur Dennis van de Ven van gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed, onderdeel van VolkerWessels. ‘Met een vooruitstrevend oog voor detail zal De Bakermat aan het Marconiplein een architectonisch markeerpunt zijn voor één van de belangrijkste entrees naar de binnenstad.’ Het ontwerp van De Bakermat is voortgekomen uit een samenwerking tussen designer Maarten Baas en architectenbureau Van Aken.

Betere spreiding

Met de acquisitie versterkt het ADRF de beleggingsportefeuille (1,4 miljard euro) in een economisch sterke regio met een grote vraag naar middenhuur woningen. ‘We zorgen met deze aankoop voor een nog betere spreiding van de portefeuille over de G5-gemeenten”, zegt fondsmanager Onno Hoff van Syntrus Achmea. “Na de recente acquisities in Amsterdam en Rotterdam zijn deze woningen in Eindhoven een zeer welkome aanvulling.’

De bouw wordt uitgevoerd door aannemer Stam + De Koning Bouw. Syntrus Achmea is juridisch bijgestaan door Houthoff.

De oplevering van ‘De Bakermat’ staat gepland in 2022.

Reageer op dit artikel