nieuws

Ruim 200 woningen op oude locatie Daniel den Hoed

Projectontwikkeling

Op de voormalige locatie van Erasmus MC-Daniel den Hoed aan de Groene Hilledijk in de Rotterdamse wijk Vreewijk komen ruim 200 nieuwe woningen waarvan 30 procent in het middensegment huur.

Ruim 200 woningen op oude locatie Daniel den Hoed
De oude locatie van Daniel Den Hoed aan de Groene Hilledijk op Rotterdam-Zuid.

Vandaag ondertekenden Jos Melchers Directeur Gebiedsontwikkeling Cluster Stadsontwikkelingen, Hermineke van Bockxmeer Concerndirecteur Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam, directeuren Marco Praagman, Philip van der Ent en Bart Dura van Impact Vastgoed, Menno Riemersma, directeur Programma Integrale Bouw van het Erasmus MC en Rachel Maréchal directeur, de heer T. Beishuizen voorzitter van het bestuur en de heer T. van der Poel penningmeester van het bestuur van het Familiehuis Daniel den Hoed, de overeenkomsten voor de ontwikkeling op voormalige Erasmus MCDaniel den Hoed.

De woningen horen bij de nieuwe woonwijk het Zuiderhof. Op en rondom de locaties van het voormalige Zuiderziekenhuis en de Daniel den Hoek-kliniek. Het Zuiderhof telt straks ongeveer 475 woningen. Hiervan worden er circa 220 koop- en huurwoningen gebouwd op de voormalige Erasmus MC-Daniel den Hoed komen: circa 80 eengezinswoningen aangevuld met circa 140 appartementen.

Middensegment huur

30 procent van de woningen zal ontwikkeld worden voor het middensegment huur. Dit type woningen is belangrijk voor Rotterdam-Zuid: er zijn er te weinig van en met de komst van deze nieuwe huur en koop woningen kan de doorstroming op Zuid op gang komen. De al opgeleverde woningen rondom het voormalige Zuiderziekenhuis zijn daar een goed voorbeeld van.

Reageer op dit artikel