nieuws

Projectontwikkelaar Piet van Pol overleden

Projectontwikkeling

De Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol is in de nacht van maandag op dinsdag 9 juni 2019 op 75-jarige leeftijd overleden.

Projectontwikkelaar Piet van Pol overleden
Projectontwikkelaar Piet van Pol.

Van Pol, vriend van de voormalige Roermondse wethouder Jos van Rey, was al langer ziek. Een woordvoerster van Van Pol Beheer bevestigde dinsdagochtend berichtgeving hierover op de website Limburger.nl.

Van Pol overleed op de dag waarop de Hoge Raad uitspraak deed in de zaak van zijn vriend Jos van Rey. Van Rey ging in cassatie tegen een veroordeling tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf wegens corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen.

De Hoge Raad zou ook kijken naar het vonnis van het gerechtshof in Den Haag voor Van Pol, maar daar komt zijn dood tussen. Van Pol werd ook veroordeeld en ging in cassatie, maar hij vanwege zijn overlijden is de uitspraak aangehouden tot 15 oktober 2019. Zoals gebruikelijk bij een overlijden van een betrokkene, zal het OM dan niet-ontvankelijk worden verklaard, aldus een woordvoerster. Het hof legde Van Pol in deze corruptieaffaire negen maanden voorwaardelijke celstraf op en een boete van 40.000 euro.

In zijn tijd als wethouder voor de VVD in Roermond was Van Rey geregeld te gast in de villa van Van Pol in Zuid-Frankrijk. Ook bezochten ze samen voetbalwedstrijden en beurzen zoals de Mipim in Cannes. De verklaring dat het tweetal louter uit vriendschap met elkaar omging, wees het hof van de hand. Het meent dat Van Rey ‘veel te ver’ is gegaan met Van Pol.

Tijdens het wethouderschap van Van Rey werd Van Pol de grootste projectontwikkelaar in Roermond en zette het duo Roermond als winkelstad internationaal op de kaart. Samen met grote partijen zoals VolkerWessels realiseerde Van Pol aansprekende projecten zoals het nieuwe Roermondse stadsdeel Jazz City, dat nog altijd in ontwikkeling is. Designer Outlet Roermond, eigendom van het Britse bedrijf McArthurGlen en een van de succesvolste outletcentra van Europa, maakt onderdeel uit van Jazz City. Een ander belangrijk project van Van Pol Beheer is het Retail Park Roermond.

Meest trots was hij naar verluidt op de in 2010 opgeleverde Natalinitoren. De 65 meter hoge kantoortoren van de de Italiaanse architect Adolfo Natalini domineert de skyline van het Limburgse stadje aan de westzijde.

Niet bekend is wanneer de uitvaart van Van Pol is.

Reageer op dit artikel