nieuws

Niets staat nieuwe fashion outlet in Zevenaar nog in de weg

Projectontwikkeling

Niet alleen in Halfweg kan de spa inmiddels de grond in voor een outletcentrum, ook het Gelderse Zevenaar mag zich verheugen op de komst van duizenden vierkante meters wvo met bekende kledingmerken. 

Niets staat nieuwe fashion outlet in Zevenaar nog in de weg

Op 18 april 2019 heeft de gemeente Zevenaar de omgevingsvergunning voor de bouw van Fashion Outlet Zevenaar afgegeven. Nu de inzagetermijn verlopen is en er geen bezwaren zijn ingediend kunnen de voorbereidingen voor de start van de bouw van Fashion Outlet Zevenaar ook officieel beginnen.

‘Volledig dagje uit’

Het centrum wordt 17.600 m2 (inclusief supermarkt) groot en zal meer dan 2.300 parkeerplaatsen krijgen. Fashion Outlet Zevenaar zal tussen de 90 en 100 verschillende merken krijgen, met zowel nationaal als internationaal aansprekende merken. Er zal eveneens een gevarieerd aanbod aan horeca aanwezig zijn, ‘waardoor de bezoekers echt een volledig dagje uit kunnen beleven’.

Batavia Stad

Fashion Outlet Zevenaar is een ontwikkeling van de Ontwikkelingscombinatie FOZ BV; een samenwerking van Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en Stable International. Stable International is de initiatiefnemer en ontwikkelaar van de eerste Outlet in Nederland, Fashion Outlet Batavia Stad. Tevens was Stable International vanaf 2011 betrokken bij Designer Outlet Roosendaal (toen Rosada Fashion Outlet geheten) en heeft zorggedragen voor de renovatie en de uitbreiding van de outlet in Roosendaal. In Duitsland was Stable International verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Fashion Outlet Montabaur en Halle/Leipzig.

Contracten getekend

Kees Woltering directeur van Stable International toont zich zeer verheugd met de ontwikkelingen in Gelderland: ‘Wij kunnen nu daadwerkelijk de opdrachten gaan verstrekken voor de bouw van Fashion Outlet Zevenaar. De interesse van merken, zowel nationaal als internationaal, is zeer groot en vele contracten zijn inmiddels ook al getekend, het gaat ons dus voor de wind. Onze outlet biedt de merken ook een geweldig vooruitzicht. De architectuur van Fashion Outlet Zevenaar wordt zeer aansprekend, immers diverse kenmerkende gebouwen in de regio hebben gediend als inspiratiebron en zijn terug te vinden in de outlet.’

30 miljoen mensen

Fashion Outlet Zevenaar is volgens de initiatiefnemers uitstekend bereikbaar door de nieuwe afslag aan de A12, maar ook door de ligging op nog geen 5 km van Duitsland. David van der Hulst directeur van Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling: ‘Door de verbreding van de A12 en het doortrekken van de A15 vanuit Tiel/Rotterdam is Fashion Outlet Zevenaar binnen een straal van 90 minuten rijden voor 30 miljoen mensen uitstekend bereikbaar.’ Soortgelijke ambities leven ook bij de concurrentie. Bij de recente herdoop van Rosada tot Designer Outlet Roosendaal, sprak de eigenaar van het West-Brabantse centrum van een potentiële doelgroep van 20 miljoen mensen.’

The Style Outlets

Al eerste toevoeging aan het gestaag uitdijende Nederlandse ouletlandschap staat The Style Outlets op de rol in het Noord-Hollandse Halfweg op de rol. Na een jarenlange juridische strijd werd onlangs de eerste steen gelegd voor het centrum van de Spaanse belegger Neinver.

Reageer op dit artikel