nieuws

Matrix Innovation Center ontwikkelt Sustainalab in Amsterdam

Projectontwikkeling

Matrix Innovation Center ontwikkelt een gebouw met 13.000 m2 bruto vloeroppervlak kantoor- en laboratoriumruimte op Amsterdam Science Park.

Matrix Innovation Center ontwikkelt Sustainalab in Amsterdam

De bouw van het Sustainalab gedoopte pand moet in 2020 van start gaan. De opening wordt begin 2022 verwacht. Het gebouw is bedoeld voor samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en bedrijven op het gebied van duurzaamheid. Bij de ontwikkeling werkt Matrix Innovation Center samen met de Universiteit van Amsterdam en Stichting Science & Business.

De ambities op het gebied van duurzaamheid liggen hoog. Het gebouw wordt nagenoeg energieneutraal, met een dak dat bijdraagt aan klimaat, biodiversiteit en waterbuffering. De energievoorziening bestaat uit een bodembronnensysteem in combinatie met zonnepanelen op het dak. Bovendien is het gebouw demontabel waarbij de onderdelen in een materialenpaspoort zijn opgeslagen. Dit met het oog op mogelijk hergebruik.

Het ontwerp is van architectenbureau MVRDV.

Reageer op dit artikel