nieuws

Hoorne realiseert middenhuur in Haarlem

Projectontwikkeling

Hoorne Vastgoed gaat aan de Schalkwijkerstraat in Haarlem onder de noemer New Harlem 60 woningen in het middeldure huursegment realiseren.

Hoorne realiseert middenhuur in Haarlem
New Harlem, Haarlem.

Het project, genoemd naar het pakhuisachtige, bijna industriële uiterlijk van woonblokken in New York, is vlakbij het Spaarne en het centrum gesitueerd. Het plan speelt in op het grote tekort aan middeldure huurwoningen waar ook Haarlem mee kampt. New Harlem voorziet in dit segment met woningen die te huur zijn vanaf circa 720 tot 950 euro per maand.

30 tot 60m2

Het project wordt op basis van een eigentijds hofjesconcept met binnenterrein uitgewerkt. De wooneenheden worden in twee tegenover elkaar staande gebouwen gesitueerd en lopen in oppervlakte uiteen van 30 tot 60 m2. Dankzij de efficiënte indeling van de woningen is er ruimte voor zowel een woon- als slaapgedeelte.

Geen aardgas

Behalve collectieve voorzieningen zoals wasmachines, drogers, elektrische deelauto’s, een fietsenberging en een warmtepomp komen er gedeelde werkplekken/woonkamers en een gezamenlijk binnenterrein. Dankzij het gebruik van warmtelussen in de bodem wordt de energieopwekking van New Haarlem duurzaam en hoeft geen aardgas te worden gebruikt.

De sloop van oudbouw is reeds gestart en na de zomer gaan de eerste palen de grond in. New Harlem is naar verwachting in het najaar van 2020 gereed.

Reageer op dit artikel