nieuws

Havenbedrijf Rotterdam steekt miljoenen in Dordtse haven

Projectontwikkeling

Het Havenbedrijf Rotterdam investeert 3,5 miljoen euro in de Dordtse Wilheminahaven om  Dordrecht Inland Seaport verder ontwikkelen tot een complete, vitale en toekomstbestendige haven.

Havenbedrijf Rotterdam steekt miljoenen in Dordtse haven
De Wilhelminahaven in Dordrecht. Impressie: Port of Rotterdam

De huidige afmeerboeien in de Wilhelminahaven worden vervangen door vijf nieuwe gecertificeerde afmeerboeien met een trekkracht tot 200 ton. De zee-, binnenvaart- en loopsteigers en afmeerpalen krijgen een flinke upgrade en er wordt een duwbakvak gecreëerd. Door de investeren moet de Dordtse haven tegemoet kunnen komen de stijgende vraag naar afhandelcapaciteit voor de overslag van bulk en waterontsloten kavels.

Optimaal benutten

Sinds 2013 is het Havenbedrijf Rotterdam verantwoordelijk voor de exploitatie en de ontwikkeling van de haven van Dordrecht, de meest landinwaarts gelegen zeehaven van Nederland.  Om de potentie van het 290 hectare grote havengebied en het aangrenzende bedrijventerrein optimaal te benutten, werkt het Havenbedrijf samen met de gemeente Dordrecht en het bedrijfsleven. De overslag steeg in de periode 2013 tot en met 2017 met meer dan een miljoen ton tot ruim 3,7 miljoen ton.

Reageer op dit artikel