nieuws

Forum steekt Decathlon de helpende hand toe

Projectontwikkeling

Door succesvol een motie voor ontheffing door Provinciale Staten van Zuid-Holland te loodsen, lijkt Forum voor Democratie alsnog de vestiging van een Decathlon in Schiedam mogelijk te maken.

Forum steekt Decathlon de helpende hand toe
Decathlon Amsterdam Zuid-Oost

De gemeente Schiedam en de provincie steggelen al jaren over de komt van Decathlon naar de jeneverstad. De Franse sportketen wil op Harga, bij de afrit van de A20, een grote try & buy winkel vestigen. De megastore zou moeten verrijzen naast het nu in aanbouw zijnde Van der Valk Hotel.

Betere onderbouwing

Eind juni leek er definitief een streep te gaan door de Schiedamse Decathlon. Gedeputeerde Staten (GS) kwam toen met een onderbouwing van haar haar eerdere besluit om geen toestemming te verlenen op grond van de provinciale regels voor winkels buiten de binnensteden. Eind maart 2019 had de Raad van State om een betere onderbouwing van dat besluit gevraagd. GS gaf toen aan dat de komst van een Decathlon leidt tot teveel verkeersdrukte op de A20 en in Schiedam-Noord. Ook zou de sportartikelenreus teveel concurrentie opleveren voor de winkeliers in de Schiedamse binnenstad.

‘Uniek concept’

Forum voor Democratie, na verkiezingen met 11 zetels direct de grootste fractie in PS van Zuid-Holland wilde echter dat er wel ontheffing wordt verleend van de provinciale regels omdat er in het geval van de Schiedamse Decathlon sprake zou zijn van een uniek concept. VVD, PVV, DENK en D66 steunden de motie waardoor de megastore er alsnog lijkt te komen. Pikant is de steun van de VVD, die nu samen met het CDA de gedeputeerden levert, zolang er nog geen nieuw provinciaal bestuur is.  De verantwoordelijke gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (CDA) heeft aangegeven zich te beraden op de wijze waarop invulling wordt gegeven aan de motie.

Den Haag

De motie heeft alleen betrekking op de vestiging van de Franse sportreus in Schiedam. In Den Haag moet ook een megafiliaal komen, op het Forepark naast de A4. Ook daar is GS in haar huidige samenstelling op tegen.

Reageer op dit artikel