nieuws

Elburg krijgt er 227 energiezuinige woningen bij

Projectontwikkeling

Woensdag 24 juli kreeg de bouw van 227 woningen aan de Oostelijke Rondweg in Elburg het startsein.

Elburg krijgt er 227 energiezuinige woningen bij

De komende jaren worden hier 137 koopwoningen en 90 huurwoningen gebouwd. De betrokken partijen legden samen met wethouders Sneevliet en Wessel letterlijk en figuurlijk de puzzelstukken op hun plek om hiermee een grote plattegrond van het nieuwe gebied te onthullen.

De woningen van het plan ‘De Dijkjes’ worden de komende jaren gebouwd in het uitbreidingsgebied aan de Oostelijke Rondweg. Woningstichting Omnia Wonen neemt 90 sociale huurwoningen af. De overige 137 koopwoningen worden verkocht aan particulieren. Het plan De Dijkjes heeft een dorpse opzet waar oude ambachten in de architectuur van de woningen verwerkt zijn. Ook wordt er veel ruimte gegeven aan groen, water en speelvoorzieningen.

De 90 huurwoningen worden gerealiseerd door Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen. In Elburg worden de Fijn Wonen-woningen afgeleverd als nul op de meter (NOM). Dit houdt in dat de woningen net zoveel energie opwekken (of zelfs meer) als er wordt verbruikt.

De 137 koopwoningen zijn gasloos, bijzonder energiezuinig, en kunnen door de kopers zelf door vele optiemogelijkheden aangepast worden aan de individuele wensen.

Reageer op dit artikel