nieuws

Dordrecht wil appartementengebouwen achter station

Projectontwikkeling

De gemeente Dordrecht wil dat er op korte termijn meerlaagse appartementengebouwen komen aan de achterzijde van het station, zo meldt AD De Dordtenaar.

Dordrecht wil appartementengebouwen achter station
Impressie van het plangebied achter station Dordrecht

De appartementen moeten verrijzen  naast het Weizigtpark, tussen de Markettenweg en de Mauritsweg op de plek van het voormalige zorgcomplex Thureborg.  In 2015 verkocht zorginstelling het Spectrum het pand aan de Rotterdamse studentenhuisvester/leegstandbeheerder Livable en biedt het complex plaats aan zo’n 150 studenten.

‘Groen voor de deur’

‘Hoe de plannen er precies uit zullen zien, is nog niet zeker, maar dit is een van de plekken die op korte termijn concreet lijken te worden’, aldus de betrokken wethouder Piet Sleeking in AD De Dordtenaar. ‘We gaan niet in het park bouwen, maar gebruiken het park wel om een aantrekkelijke woonomgeving te bieden met groen voor de deur.’

7,5 kilometer

Dordrecht en Zwijndrecht willen de komende jaren 6.000 tot 9.000 woningen gaan realiseren in de zogeheten spoorzone tussen de beide Drechtsteden. Het plangebied is 7,5 kilometer lang en loopt van Amstelwijck in Dordrecht tot aan het station in Zwijndrecht. Ook in die laatste plaats moeten rond het station kantoren en oude woningen plaats maken voor een nieuwe woonwijk.

4.000 woningen

In de huidige coalitieperiode wil Dordrecht los van de plannen in de spoorzone al 4.000 nieuwe woningen realiseren. Zo moeten er 500 appartementen worden gerealiseerd in twee complexen op de Gezondheidsboulevard. 

Reageer op dit artikel