nieuws

Bouw Wilhelminawerf in Utrecht van start

Projectontwikkeling

De bouw van het eerste van de drie appartementsgebouwen van Wilhelminawerf aan de Kanaalweg in Utrecht ging afgelopen maand van start.

Bouw Wilhelminawerf  in Utrecht van start

Wilhelminawerf is een nieuwe ontwikkeling met een industrieel karakter aan het water. Het project is een ontwikkeling van KondorWessels Projecten. Het ontwerp komt uit de hand van Dok architecten.  Bouwcombinatie WéBé V.O.F ., een samenwerking tussen Bouwbedrijf Wessels Zeist en Bébouw Midreth, is verantwoordelijk voor de bouw.

Wethouder Kees Diepeveen (Merwedekanaalzone, Wonen), Hans Roelofs, directeur KondorWessels Projecten, en Robert Goes, projectontwikkelaar KondorWessels Projecten, markeerden dinsdagmiddag op feestelijke wijze de start van de bouw.

Wilhelminawerf omvat 167 appartementen, een horecapaviljoen en een kleine binnenhaven. Wilhelminawerf is de eerste nieuwbouwactiviteit in deelgebied 4 van de Merwedekanaalzone, een mijlpaal voor de ontwikkeling van de Merwedekanaalzone.

Voorzien in woningvraag

In het eerste appartementengebouw komen 61 betaalbare vrije sector huurappartementen. Hier is in Utrecht veel vraag naar. Daarmee bedient Wilhelminawerf een groep mensen die graag in de stad wil (blijven) wonen maar hier moeilijk een woning kan vinden. Ook in de overige appartementsgebouwen worden vrije sector huurwoningen gerealiseerd. Naast de woningen komt er een horecapaviljoen aan de binnenhaven. Hiervan kunnen de bewoners van Wilhelminawerf gebruik van maken, maar het is gelijk een mooi rustpunt aan het rondje Stadseiland.

Naar verwachting worden de eerste woningen vanaf medio 2020 opgeleverd en kunnen de eerste bewoners vervolgens hun woning betrekken. Het duurt dan nog tot eind 2021 voordat het gehele project gereed is.

Reageer op dit artikel