nieuws

Bij deze acht gebouwen moeten vloeren versterkt

Projectontwikkeling

Bij deze acht gebouwen moeten vloeren versterkt
Rijnstraat 8 Den Haag

In acht complexen van het Rijk zijn extra maatregelen getroffen wegens problemen met breedplaatvloeren.

Dat meldt staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hier zijn bij de bouw betonnen zogenoemde breedplaten gebruikt die nu mogelijk een risico vormen. Daarom is het aantal medewerkers in bepaalde ruimtes beperkt. Ook door minder materiaal op te slaan is de belasting van de vloeren verminderd. Voor deze gebouwen zijn herstelwerkzaamheden nodig. Knops benadrukt dat de complexen veilig te gebruiken zijn.

De acht gebouwen waar herstelwerk nodig is, zijn:

  • Rijksverzamelkantoor Rijnstraat 8, Den Haag
  • Rijksverzamelkantoor Turfmarkt 147, Den Haag
  • Rechtbank Zwolle
  • Hoge Raad, Den Haag
  • Braam van Houckgeestkazerne, gebouw 90, Doorn
  • Europol, Den Haag
  • Vliegbasis Volkel, gebouwen 1000, 1050 en 1060
  • Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Amersfoort

In totaal werden uit voorzorg 3.792 gebouwen bekeken, waarvan 103 nader. De acht complexen kwamen in de categorie ‘rood’. Vier andere gebouwen vallen in de categorie ‘oranje’, waarvoor het advies geldt een extra belasting van vloeren te vermijden. Negen gebouwen vallen in de categorie ‘blauw’, waarvoor mogelijk nog maatregelen nodig zijn.

De controle volgde na het instorten van een parkeergarage met breedplaten in Eindhoven.

Reageer op dit artikel