nieuws

Somerset ontwikkelt DC van 40.000 m2 voor online apotheek bij Venlo

Projectontwikkeling

Somerset Capital Partners is officieel van start gegaan met de bouw van het nieuwe, hightech distributiecentrum en hoofdkantoor van Shop Apotheke Europe in Sevenum, nabij Venlo. Daarnaast ontwikkelt Somerset nog een ander warehouse.

Somerset ontwikkelt DC van 40.000 m2 voor online apotheek bij Venlo
Impressie van het te ontwikkelen distributiecentrum.

De verhuizing van het huidige kantoor en distributiecentrum op bedrijventerrein Trade Port West in Venlo naar de nieuwe faciliteit in Sevenum op bedrijventerrein Trade Port Noord (binnen Greenport Venlo) is gepland voor de herfst van 2020. De nieuwe faciliteit is met 40.000 vierkante meter en 8.000 vierkante meter kantoorruimte meer dan twee keer zo groot en biedt de ruimte die nodig is voor de verdere ontwikkeling van Shop Apotheke Europe.

Elektronisch recept

Stefan Feltens, CEO van Shop Apotheke Europe en gastheer van de startceremonie voor de bouw ziet uit naar een rooskleurige toekomst van de online apotheek: ‘Ons doel is om sneller te groeien dan onze concurrenten in de markten waar we nu actief zijn, zeker in Duitsland, Frankrijk en de Benelux. Binnen enkele jaren zou het nieuwe logistieke centrum het verzendvolume kunnen vergroten van 8,5 miljoen naar 35 miljoen pakketten per jaar. Deze verwachte snelle groei is mede gebaseerd op de verwachte introductie van het elektronische recept in Duitsland.’

Hightec en duurzaam

Frank Kersten, partner bij Somerset Capital Partners, benadrukte het hightech en duurzame karakter van het nieuwe distributiecentrum: ‘Wij zijn verheugd het eerste gasloze, volledig elektrische distributiecentrum van het bedrijventerrein Trade Port Noord te realiseren voor Shop Apotheke Europe. Duurzaamheid van het gebouw vertaalt zich ook in duurzaam opgewekte energie door middel van zonnepanelen op het gehele dak.’

Grondpositie 13 hectare

Somerset Capital Partners heeft op Trade Port Noord een grondpositie van ruim 13 hectare gekocht van Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. Naast het nieuwe distributiecentrum voor Shop Apotheke wordt gelijktijdig een tweede warehouse gerealiseerd dat momenteel te huur wordt aangeboden. Dit gedeelte van het project betreft ruim 35.000 m² warehouse en mezzanine met circa 1.200 m² kantoorruimte.

 

Reageer op dit artikel