nieuws

NEOO / Koopmans realiseert middenhuur in Nieuwegein

Projectontwikkeling

NEOO / Koopmans, de ontwikkelcombinatie van NEOO en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep, gaat minimaal 239 sociale en middeldure huurwoningen realiseren voor de ontwikkeling van de Doorslagzone in City Nieuwegein. 

NEOO / Koopmans realiseert middenhuur in Nieuwegein

In de afgelopen periode is gewerkt aan een stedenbouwkundig plan voor de Doorslagzone. Deze locatie, tussen Stadshuis en de Stadsboulevard, krijgt een gevarieerd programma in een constellatie van 4 woongebouwen van verschillende hoogtes. Architectenbureau Rijnboutt uit Amsterdam tekende voor het stedenbouwkundig plan en zal dit ook verder uitwerken.

452 woningen

NEOO/Koopmans heeft inmiddels de koop- en realisatieovereenkomst getekend met de gemeente Nieuwegein voor de
ontwikkeling van de Doorslagzone met 452 woningen, een plint met ca. 750 m2 horeca en een parkeergarage voor 80 parkeerplaatsen. Daarbij is opgenomen dat de ontwikkelcombinatie een mix zal realiseren van minimaal 94 sociale huurwoningen, 145 middeldure huurwoningen en verder vrije sector huur- en koopwoningen.

Ruimte voor horeca

Langs de trap die tussen de woongebouwen door naar de Doorslag loopt komt ruimte voor horeca. Het parkeren wordt deels op eigen terrein opgelost met 80 parkeerplaatsen in een gebouwde garage en deels in een nog te bouwen garage aan de Doorslag bij het Sint Antonius ziekenhuis.

Druk op woningmarkt

Wethouder Hans Adriani: ‘City Nieuwegein leent zich voor zo’n 1.600 extra woningen, verdeeld over verschillende plekken. Die woningen zijn ook nodig, want de druk op de woningmarkt is groot. Op de Doorslagzone komen onder andere kwalitatief goede betaalbare huurwoningen die bereikbaar zijn én blijven voor de middeninkomens. Woningen waarvan er relatief weinig zijn in Nieuwegein.’

Reageer op dit artikel