nieuws

Ledenraad NVM gaat akkoord met nieuw ‘clubhuis’

Projectontwikkeling

Ledenraad NVM gaat akkoord met nieuw ‘clubhuis’
Fakkelstede 1, Nieuwegein

De branchevereniging van makelaars en taxateurs NVM verruilt zijn onderkomen in Nieuwegein voor een nieuw te bouwen kantoorpand in Utrecht, in het kantorengebied Papendorp.

De ledenraadsvergadering stemde in met een aantal zaken die over zo’n twee jaar moeten leiden tot een nieuw onderkomen voor de branchevereniging. Zo werd er akkoord gegeven voor de aankoop van de gemeente Utrecht van een kavel in het kantorengebied Papendorp.

De kavel aan de Ptolemeuslaan ligt aan het water naast het parkeerterreintje van brasserie De Steiger (nummer 53). De toestemming van de ledenraad is het signaal om de grondaankoop en de onderhandelingen met architect en bouwer te finaliseren. De grond wordt uitgegeven in eeuwig durende erfpacht, het kantoor wordt opnieuw eigendom van de vereniging.

Onteigeningsprocedure

Over het huidige NVM-kantoor aan Fakkelstede 1 in Nieuwegein is NVM al vijf jaar in onderhandeling met de gemeente Nieuwegein. De gemeente heeft plannen voor herontwikkeling van het terrein waarop het kantoor staat en is inmiddels een onteigeningsprocedure gestart, vertelt voorzitter Marcel de Boer van NVM Business. ‘De gemeente Nieuwegein verliest een werkgever, de gemeente Utrecht haalt er een met open armen binnen.’

Reageer op dit artikel