nieuws

Hercuton bouwt zorgcentrum in Assen

Projectontwikkeling

Nieuwkuijk – Hercuton heeft opdracht gekregen van ontwikkelaar DuurzaamWonen om het nieuwe Servicecentrum voor Interzorg turn-key te realiseren.

Hercuton bouwt zorgcentrum in Assen
Servicecentrum Interzorg Assen

Interzorg gaat het pand op het Messchenveld in Assen huren en vanuit deze plek onderscheidende facilitaire diensten organiseren. Zoals de was, het eten etc.

Facilitaire diensten vanuit één centrale locatie

Het nieuwe servicecentrum gaat ervoor zorgen dat alle negen woonlocaties ook echt voor wonen en zorg worden ingericht. De facilitaire en niet-zorg gerelateerde diensten zoals wasgoed, eten en drinken en logistiek komen dus onder het dak van het servicecenter.  Zorgmedewerkers krijgen zo meer tijd voor de zorg. Interzorg vergroot hiermee het welzijn van haar cliënten.

Turn-key

Het nieuwe Servicecentrum heeft een bouwoppervlakte van 3.695 m2. De nieuwbouw bestaat uit een bedrijfsruimte met kantoor, een laad- en loskuil en ook het buitenterrein zal door Hercuton volledig turn-key gerealiseerd worden. Vanaf de eerste schets tot en met de sleutelklare oplevering is Hercuton betrokken. De nieuwbouw past binnen de visie van DuurzaamWonen om duurzaam vastgoed te ontwikkelen en voldoet volledig aan de duurzaamheidswensen van Interzorg.

Beton, staal en hout

Het pand wordt een combinatie van beton, staal en hout. De gevel wordt deels uitgevoerd in baksteen en zorgt met accenten in hout voor een warme en stijlvolle uitstraling. Hercuton heeft in de loop der jaren bewezen een betrouwbare en specialistische partij te zijn voor dit soort hybride projecten. Zij zijn sinds het voortraject nauw betrokken bij deze nieuwbouw.

Betrokken partijen en planning

Het ontwerp is afkomstig van Hercuton. DuurzaamBouwen verzorgt de projectontwikkeling en bouwbegeleiding. Hercuton startte in mei met de grondwerkzaamheden. De oplevering vindt in het 2e kwartaal van 2020 plaats.

Over DuurzaamWonen

DuurzaamWonen is een integrale duurzame projectontwikkelaar die volledig ontzorgt bij zowel projectmatige nieuwbouw als particuliere woningen. De feitelijke realisatie van de bouw brengen zij onder bij vooraf geselecteerde duurzame bouwbedrijven. De begeleiding doen zij 100 procent zelf.

Over Interzorg

Interzorg biedt verschillende vormen van zorg, behandeling, service en wonen. Thuis met Wijkzorg, of op één van de negen locaties in Noord- en Midden-Drenthe: Anholt, De Driemaster, Hendrik Kok, De Hoprank, De Hullen, Kornoeljehof, Nieuw Graswijk, De Slingeborgh en De Wijde Blik. De zorgcentra staan middenin de Drentse samenleving, de deuren staan altijd open voor iedereen.

Over Hercuton

Hercuton is gespecialiseerd in het conceptmatig ontwerpen en bouwen van duurzame bedrijfshuisvesting in prefab beton. Zij neemt de verantwoording voor het hele bouwtraject. Van locatiekeuze en eerste schets tot en met sleutelklare oplevering en nazorg. Met haar bedrijfspanden helpt Hercuton opdrachtgevers blijvend op voorsprong. Op het gebied van duurzaamheid, kostenbesparing, efficiency, onderhoud, uitstraling én waardebehoud.

Reageer op dit artikel