nieuws

Flexplekken in voormalig kantoor Generali in Diemen

Projectontwikkeling

Het voormalige hoofdkantoor van verzekeraar Generali in het Bergwijkpark in Diemen verandert in een flexkantoor van Via Work.

Flexplekken in voormalig kantoor Generali in Diemen

Daartoe tekenden Van Wijnen en Via een intentieovereenkomst op Provada. De Engelse hotel- en vastgoedonderneming Via is sinds 2017 in Diemen gevestigd. De herontwikkeling moet resulteren in het derde gebouw van Via in Nederland.

Het vastgoedconcept van Via Work bestaat uit verschillende flexibele werkplekken, vergaderruimten en ontmoetingsplekken voor start-ups en kleinere bestaande bedrijven. De rest van het gebouw wordt verhuurd aan bedrijven in andere categorieën.

‘Het geheel vormt straks een soort dorp, met tal van voorzieningen, met openbare en privé ruimten, waar een community kan ontstaan. Een gebied waar een uitwisseling ontstaat tussen de gebruikers. Een mix van functies waar iedereen profijt van heeft’, zegt Yuval Hermann, coo van Via Hostels.

Bij de transformatie van het kantoor zal het gebouw ook worden verduurzaamd. Via en Van Wijnen ontwikkelen er samen een plan voor en werken dit uit met APTO Architecten.

Reageer op dit artikel