nieuws

Bouw 85 woningen in Kop de Veste Lelystad

Projectontwikkeling

De koopovereenkomst voor de grond onder 30 sociale en 55 beleggershuurwoningen in Kop De Veste in Lelystad is getekend. De eerste stap is gezet voor de realisatie.

Bouw 85 woningen in Kop de Veste Lelystad
Impressie woningen Kop de Veste

Op dinsdag 18 juni ondertekenden Janneke Sparreboom, wethouder gemeente Lelystad, Martine Visser, directeur-bestuurder Centrada, Folkert Leijten, directeur Leyten en Hein Trebbe jr. directeur Trebbe de koopovereenkomst voor de grond onder 30 sociale en 55 beleggershuurwoningen in Kop De Veste in Lelystad.

Riant

De woningen zijn ontwikkeld door Trebbe. Door variatie in daken en in kleuren van de gevels en voordeuren is architectenbureau Peters & Lammerink erin geslaagd iedere woning een eigen identiteit mee te geven en toch de onderlinge samenhang te bewaren. De woningen zijn met drie slaapkamers, een zolder en een tuin van minimaal 70 m2 gerust riant te noemen. Vanzelfsprekend worden alle woningen energiezuinig en all-electric uitgevoerd. De beleggershuurwoningen beschikken over een parkeerplaats op eigen terrein. De sociale huurwoningen worden verhuurd door Centrada.

Quotes

Janneke Sparreboom, wethouder gemeente Lelystad: ‘Kop De Veste is een van de nog zogenoemde ‘onafgemaakte plekken’ in de stad. Met dit plan komen wij tegemoet aan de opdracht van de gemeenteraad om prioriteit te geven aan de invulling van deze plekken. De mix van sociale en vrije sector huurwoningen past binnen het vastgestelde woningbouwprogramma en verlicht de druk op de woningmarkt.’

Hein Trebbe jr., directeur Trebbe: ‘De contractondertekening is een belangrijke stap om verder invulling te kunnen geven aan een almaar groeiende vraag naar goede, duurzame en betaalbare huisvesting.’

Folkert Leijten, directeur Leyten: ‘Lelystad ontwikkelt zich de laatste periode bijzonder goed en wij verwachten dat deze trend zich doorzet. Wij zijn daarom zeer content met de ontwikkeling van Kop De Veste en onze beleggingssamenwerking met Trebbe in 55 beleggershuurwoningen op deze locatie.’

Martine Visser, directeur-bestuurder Centrada: ‘De woningmarkt in Lelystad staat onder druk. Ondanks de vergrijzing zien we dat ook de doelgroep gezinnen het moeilijk heeft; de wachttijden nemen steeds verder toe. We zijn dan ook blij dat we met de bouw van deze 30 energiezuinige eengezinswoningen de doelgroep verder kunnen voorzien van passende huisvesting.’

Over Kop De Veste

Kop De Veste is een beschikbare bouwlocatie ten noorden van wijk De Veste, tussen de Stationsdreef, Houtribdreef en Zuigerplasdreef. Met dit woningbouwplan in Kop De Veste wordt gehoor gegeven aan de wens van de gemeente om in Lelystad meer huurwoningen te realiseren. Het plan omvat 30 sociale huurwoningen in opdracht van woningcorporatie Centrada en 55 woningen bestemd voor beleggershuur. De beleggershuurwoningen worden door Trebbe en Leyten gezamenlijk in portefeuille genomen. De voorzieningen in de wijk zijn uitstekend. Er is veel openbaar groen en er wordt nog een speelveld voor kinderen aangelegd. Daarnaast bevinden zich verschillende scholen, het stadshart als ook winkelcentrum Lelycentre en diverse andere voorzieningen zoals een gezondheidscentrum en een sportschool in de directe nabijheid.

Foto's

Reageer op dit artikel