nieuws

230 woningen op voormalig Dordts ziekenhuisterrein

Projectontwikkeling

Ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep uit Sliedrecht gaat ongeveer 230 middendure en dure koopwoningen bouwen op het terrein van het voormalige Refaja-ziekenhuis in Dordrecht.

230 woningen op voormalig Dordts ziekenhuisterrein
Concept stedenbouwkundig plan voor Amstelwijck Park

ABB Bouwgroep werd op 12 maart 2018 eigenaar van het ziekenhuisterrein en de opstallen. Eind 2016 sloot het ziekenhuis, als locatie Amstelwijck van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, officieel haar deuren waarna nog ongeveer een half jaar enkele poliklinieken in bedrijf bleven. Tot enkele fusies in de jaren 90 opereerde het ziekenhuis zelfstandig onder naam Refaja, Hebreeuws voor ‘de Heer Geneest’.

Middenduur tot duur

ABB wil gaat onder de naam Amstelwijck Park op het terrein van 6,5 hectare woningen realiseren en sluit daarmee aan op de groeiende woonbehoefte in Dordrecht. Het gaat om circa 230 woningen in prijsklasse middenduur tot duur met als typologie vrijstaande woningen, royale herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen.

Stedenbouwkundig plan

Het gepresenteerde concept stedenbouwkundig plan is volgens ABB positief door de omwonenden ontvangen. Reacties op het plan worden zoveel mogelijk verwerkt. Het bestemmingsplan wordt volgens planning na de zomer gewijzigd.

Sloop oude ziekenhuis

Sloopbedrijf Beelen is gestart met de sloop van het oude ziekenhuis en de andere opstallen op het terrein. In fasen wordt het gebouw gestript en gesloopt, werkzaamheden die tot eind 2020 zullen duren.

Start verkoop

De start van de verkoop van de eerste fase van Amstelwijck Park is ook voorzien voor eind 2020. De bouw zou dan in 2021 moeten beginnen.

Reageer op dit artikel