nieuws

Zestig appartementen voor beleggers in Weertse pijplijn

Projectontwikkeling

Aan de voormalige Industriekade in Weert is de realisatie van de eerste fase van Park Zuitwillemsvaert’, waaronder 60 vrije sector huurappartementen, gestart.

Zestig appartementen voor beleggers in Weertse pijplijn

Bouwbedrijven Jongen is eind vorig jaar gestart met de realisatie van ‘Park Zuytwillemsvaert’. Het nieuwe woongebied ligt aan de Wertha Boulevard op de plek waar vroeger de gebouwen van de voormalige Wertha brouwerij en het Landbouwbelang stonden. Deze gebouwen zijn inmiddels gesloopt en de bodemsaneringswerkzaamheden zijn afgerond. Het nieuwe woongebied, dat direct aan de Zuid Willemsvaart ligt en op een steenworp afstand van het centrum van de stad, is geprojecteerd in een groene waterrijke omgeving.

Eerste fase

Het plan omvat ruim 200 appartementen, woningen met een patiotuin, stadswoningen en watervilla’s.In de 1e fase van het project worden vijf appartementencomplexen met 135 huur- en 28 koopappartementen en 6 half-vrijstaande koopwoningen met patiotuin gerealiseerd. Hiervan worden voor woningcorporatie Wonen Limburg 75 huurappartementen voor de sociale sector en voor enkele beleggers 60 huurappartementen voor de vrije sector gebouwd. Inmiddels zijn 20 koopappartementen en 5 -woningen verkocht.

Tweede fase

De ontwikkeling van de plannen voor de 2e fase van het project wordt op dit moment afgerond. Op het terrein van de voormalige tennishallen worden 22 stadswoningen, 6 luxe watervilla’s en 10 koopappartementen bij de Mouttoren gerealiseerd. Inmiddels zijn de eerste stadswoningen verkocht. De verkoop van de appartementen start in de 2e helft van dit jaar.

Nieuwe bestemming

In het plan blijft de voormalige Mouttoren van de Wertha brouwerij behouden en krijgt deze na een grondige restauratie een nieuwe bestemming. Op de begane grond en 1e verdieping wordt het Wertha museum, met een verwijzing naar het industriële verleden van het oude havengebied van Weert, met een proeflokaal ingericht. Op de bovenste verdieping is een Bed & Breakfast met een terras met uitzichtpunt voorzien.

Reageer op dit artikel