nieuws

Well-certificaat voor kantoor Borghese

Projectontwikkeling

Met de opening van hun nieuwe kantoorpand in Nijkerk hebben Borghese Real Estate en Pleijsier Bouw onlangs drie prestigieuze certificeringen binnengehaald. Het in april geopende pand kreeg onder andere een Well Gold Certificering.

Well-certificaat voor kantoor Borghese

Deze leidende certificeringstandaard is specifiek gericht op gezondheid en welzijn van werknemers. Ook behaalde het gebouw de Breeam-NL Outstanding duurzaamheidscertificering. Dit is de hoogst mogelijk certificering die haalbaar is in de duurzaamheidscategorie. Tenslotte voldoet het pand bijna aan de Europese doelstelling voor zero energy buildings in 2050. Het nieuwe kantoor heeft hiermee een primeur in Nederland.

De beide bedrijven ontwikkelen werk- en leefomgevingen volgens de filosofie dat het welzijn en de gezondheid van de gebruikers van het pand als vertrekpunt dienen. Borghese en Pleijsier Bouw hadden twintig jaar geleden al de visie dat de meest waardevolle en onderscheidende factor in organisaties nog altijd de mens is. De vitaliteit van medewerkers bepaalt in deze visie één-op-één het resultaat van een organisatie. Vanuit deze visie is altijd ontwikkeld en gebouwd.’De behaalde keurmerken zijn daarbij een mooie opsteker, maar geen doel op zichzelf’, aldus de ondernemingen.

Het betekent dat er in Nederland niet  drie, zoals Vastgoedmarkt vorige week maandag meldde, maar vier Well-gecertificeerde gebouwen zijn.

Borghese Real Estate realiseert een verscheidenheid aan vastgoed in Nederland. Waaronder een aantal grootschalige en veelzijdige woningbouwprojecten: High Park met 395 huur/koop woningen in Arnhem, Zernike Tower met 700 studentenwoningen in Groningen, het Maanplein met 670 huurwoningen en 50.000 m² kantoor in Den Haag.  Onder het motto ‘samen anders bouwen’  maakt Pleijsier Bouw kleine en grote bouwprojecten, specifiek gericht op utiliteitsbouw. De projecten variëren van distributiecentra tot kantoren, bedrijfsverzamelgebouwen, megastores, appartementen en hotels.

Reageer op dit artikel