nieuws

Uitruil sociaal voor middenhuur in Overvecht

Projectontwikkeling

Gebiedsontwikkelaar BPD, woningcorporatie Mitros en de gemeente Utrecht onderzoeken de mogelijkheid om in de wijk Overvecht woningen te slopen om er andere koop- en huurwoningen terug te bouwen.

Uitruil sociaal voor middenhuur in Overvecht
De Camera Obscuradreef in Utrecht. Foto: Google Maps

Het gaat om het gebied Vader Rijndreef, Camera Obscuradreef 1-33 en directe omgeving. De samenwerkende partijen willen dit gebied in Overvecht verbeteren met duurzame (midden)huurwoningen en koopwoningen voor verschillende doelgroepen. Ook is de ambitie om het openbaar gebied groener en beter bruikbaar te maken voor bewoners en omwonenden. De 80 sociale huurwoningen die hier verdwijnen, komen terug op andere plekken in Utrecht die eigendom zijn of worden van BPD.

Mix woningtypes

De drie partijen willen een mix van verschillende woningtypes in dit gebied in Overvecht. Het gezamenlijke plan past bij de woonvisie van de gemeente om typen woningen (sociale huur, vrije sector en koop) beter over de stad te verdelen en daarmee te komen tot meer gemengde wijken.

Sloop flats

Om de ambities te kunnen realiseren is de sloop van bestaande flats nodig. Met de vijf reguliere huurders die nog in de flats wonen is Mitros in gesprek over passende oplossingen. In dit gebied komen ongeveer 140 woningen terug. Ook de openbare ruimte verandert. Bij de inrichting willen de plannenmakers ideeën uit de buurt gebruiken.

Plan op hoofdlijnen

De Mix Utrecht is nu een plan op hoofdlijnen. Zodra er een verder uitgewerkt haalbaar plan ligt, volgt de benodigde bestemmingsplanprocedure met inspraak. De samenwerkende partijen verwachten in 2021 te kunnen starten met de sloop in Overvecht, om daar in 2022 nieuw te bouw

Reageer op dit artikel