nieuws

Transformatie kantoren bijna gehalveerd

Projectontwikkeling

Het aantal vierkante meters kantoorruimte dat wordt omgebouwd tot woonruimte is tussen 2017 en 2018 met bijna de helft afgenomen.

Transformatie kantoren bijna gehalveerd
Frank van der Sluys, foto: Roy Beusker

Dat blijkt uit een inventarisatie van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield op verzoek van BNR. Volgens Frank van der Sluys, hoofd research, heeft dat twee oorzaken: de meest geschikte kantoren zijn al omgebouwd en is er ook juist behoefte aan kantoorruimte in kernsteden. Utrecht zet een rem op kantoortransformaties, zo kondigde die gemeente eerder aan.

Van der Sluys vindt het dan ook een verstandig besluit van de stad Groningen om de ombouw helemaal te stoppen. ‘We zien dat het nu wat te ver doorschiet en dat er ook een toenemende vraag is naar kantoren’, zegt Gronings wethouder Wonen Roeland van der Schaaf. ‘Het is belangrijk dat we die mix in de binnenstad koesteren.’

Reageer op dit artikel